جاروبرقی ها عموما از سه جزء اصلی تشکیل میشوند که شامل موتور مکش ، فیلتر و مخزن می شود.
موتور جاروبرقی با نیروی برق شروع به کار می کند. توسط پروانه ای که روی موتور تعبیه شده است، هوای موجود در مخزن را تخلیه کرده و به بیرون هدایت می کند.
این کار باعث ایجاد خلاء در مخزن جاروبرقی می شود. خلاء ایجاد شده توسط هوایی که از لوله جاروبرقی وارد مخزن شده جبران می شود.
هوای ورودی با خود گرد و غبار و زباله را وارد مخزن کرده و توسط فیلتر زباله ها از هوا جدا شده و داخل مخزن می ماند.
موتور مکش اصلی ترین بخش انواع جاروبرقی به حساب می آید که توان موتور و سرعت آن تاثیر بسیار چشم گیری در کار آمدی جاروبرقی دارد.
ظرفیت جاروبرقی ها متغیر است. هر چقدر فضایی که بابت نظافت در نظر گرفته ایم وسیع تر باشد باید ظرفیت مخزن جاروبرقی نیز بیشتر باشد.
فیلتر جاروبرقی نقش بسیاری در تضمین کیفیت هوا و جلوگیری از بازگشت ذرات به محیط و موتور جاروبرقی را دارد، لذا در این مورد از انواع فیلتر مانند فیلتر نمدی، فیلتر ضد آلرژی، فیلتر هپا فیلتر کارتریجی و …. استفاده می شود.
به طور کل جارو برقی ها به سه دسته صنعتی، نیمه صنعتی، و خانگی تقسیم می شوند که در این مقاله به اختصار درباره ی آن ها توضیح می دهیم:
جارو برقی صنعتی و کاربرد آن:
نوع پر قدرت از جارو برقی ها است. برای طراحی و ساخت جاروبرقی صنعتی به حجم مخزن، میزان زباله، نوع زباله و … توجه باید کرد.
در واقع جاروبرقی صنعتی می تواند تمام زباله ها و آلودگی ها را جمع کرده و محیطی عاری از هر گونه کثیفی را در اختیار شما قرار بدهد.
با توجه به اینکه میزان آلودگی و حجم زباله در منازل و محیط های کوچک بسیار کمتر از مکان های صنعتی و کارخانجات و ….. است.
پس برای هر محیط از جاروبرقی مخصوص خود آن محیط استفاده نماییم لذا برای مکان های صنعتی ، جاروبرقی صنعتی بهترین و معقول ترین انتخاب می باشد.
در واقع اصلی ترین تفاوت جاروبرقی صنعتی با خانگی در قدرت مکش و مخزن زباله و قابلیت جمع آوری زباله تر و خشک خلاصه می شود .
جهت انتخاب جارو برقی باید به چه نکاتی توجه کرد؟
- نوع محیطی که جارو برقی در آن مکان مورد استفاده قرار میگیرد.
- نوع زباله ای که قرار است توسط جارو برقی جمع آوری شود.
- حداقل و حداکثر مدت زمانی که جارو برقی قرار است روشن بماند.
- ظرفیت مخزن جارو برقی که میخواهید استفاده کنید متناسب با حجم زباله شما باشد.
- میزان صدایی که جاروبرقی در محیط ایجاد میکند باید کم باشد.
- لوازم جانبی جاروبرقی صنعتی باید کامل باشد مانند انواع پاروهای مختلف جهت جمع آوری مایع ها و زباله ها.
- سهولت استفاده از دستگاه باید بالا باشد تا کاربر بتواند بدون خستگی از آن استفاده کند.
جارو برقی صنعتی دائم کار:
این نوع جارو برقی های صنعتی اغلب از برق 3 فاز تغذیه می کنند و ظرفیت مخزن آن ها بیش از 100 لیتر است. نوع موتور این نوع جاروبرقی ها دائم کار بوده و محدودیت استفاده از نظر زمان را ندارند. معمولا ازین نوع جاروبرقی ها به عنوان جارو برقی مرکزی جهت ساختمان ها، کارواش ها و … استفاده میشود.
جارو برقی نیمه صنعتی چیست?
این نوع جارو برقی شامل موتورهای پر قدرت بوده و نسبت به جارو برقی صنعتی از ظرفیت مخزن کمتری برخوردار است.
با توجه به اینکه از این نوع جارو برقی در مکانهای متفاوت استفاده میشود دارای قابلیت های انعطاف پذیری می باشد به عنوان مثال : لوله جمع آوری زباله در جارو برقی های صنعتی به صورت یک تکه یا دو تکه ی ثابت بوده اما در جارو برقی های نیمه صنعتی این لوله به صورت تلسکوپی و قابل تنظیم می باشد و این نوع جارو برقی ها عموما دارای مخزن زباله سطلی می باشند
جارو برقی خانگی:
شرکت های سازنده لوازم خانگی معمولا با توجه به فاکتور هایی نظیر کارایی، قدرت، زیبایی و…. به تولید و طراحی این نوع جارو ها می پردازند و دو مورد که بیشترین کاربرد را دارند شامل جارو برقی های سیلندری (خوابیده) و جارو برقی های ایستاده (سطلی) می باشد